You are here

Back to top

Индиски рецепти 2023 година &# (Paperback)

Индиски рецепти 2023 година &# Cover Image
$45.67
Usually Ships in 1-5 Days
(This book cannot be returned.)

Description


Ќе ги истражувате ретко вкусните регионални кујни на Индија со многу здрави рецепти.


Научете да ја совладате уметноста на индиското готвење со лесни за подготовка на вкусни оброци. Нежно зачинетите јадења се токму соодветни, хранливи и можат брзо да се подготват.


Некои би помислиле дека зачините се само нешто што го менува вкусот на оброкот. Меѓутоа, откако ќе се запознаат индиските зачини и индиската кујна, ќе се биде целосно свесен за нивните големи придобивки и за непцето и за нашето здравје.


Некои од придобивките од готвењето со куркума и други индиски зачини вклучуваат

- Контрола на дијабетес

-Помал ризик од срцеви заболувања

-Превенција од рак

-И уште повеќе

Постојат познати и класични индиски рецепти како што се далови, кари и кисели краставички, заедно со помалку познатите кои користат свежи, сезонски состојки.

Споделете ја традицијата на индиската кујна со целото семејство


Product Details
ISBN: 9781837527779
ISBN-10: 1837527776
Publisher: Not Avail
Publication Date: December 19th, 2022
Pages: 314
Language: Macedonian