You are here

Back to top

Cartea Ultimei de Gurmet Risotto (Paperback)

Cartea Ultimei de Gurmet Risotto Cover Image
$54.97
Email or call for price

Description


De ce orezul este at t de important n risotto


Risotto, cel mai de bază, este orezul gătit n bulion. Orezul este vedeta aici, deoarece produce amidon - amestecarea constantă n timpul procesului de gătire freacă amidonul de pe suprafața orezului, unde se dizolvă și ngroașă lichidul de gătit. Alegerea unui orez care nu are suficient amidon nseamnă că textura cremoasă caracteristică a unui risotto bun nu va fi niciodată atinsă.


Deci, ce face un orez risotto bun? Căutați orez cu bob scurt p nă la mediu ca mărime, plinuț și cu un conținut ridicat de amilopectină (amidon). Aceste tipuri de orez rezistă, de asemenea, bine la amestecarea constantă - textura finală este moale, dar are o ușoară mestecare n centrul fiecărui bob.

Tipuri de orez risotto


A. Carnaroli: Numit "regele" sau "caviarul" orezului risotto, bucătarilor le place să l folosească pe acesta pentru aroma sa extraordinară și pentru că fiecare bob și menține forma. De asemenea, produce cel mai cremos risotto și este mai ngăduitor să gătești.

B. Arborio: Această varietate de orez nu este la fel de amidonată ca carnaroli, dar este cea mai disponibilă. Acest orez cu bob mediu poate fi ușor de gătit sau de a deveni

moale, dar cu o atenție atentă, poate face totuși un risotto grozav.

C. Vialone Nano: Torezul său cu bob mai scurt este cultivat n regiunea Veneto din Italia și nu poate fi cultivat cu substanțe chimice. Are un conținut ridicat de amidon, se gătește mai repede dec t carnaroli și dă un risotto foarte cremos.

D. Baldo: Orezul Baldo este un orez măcinat, măcinat, cu bob scurt, cultivat n Turcia. Cerealele sunt amidonoase și pot absorbi multă umiditate, le fac foarte cremoase și fragede și și păstrează bine forma c nd sunt gătite. Orezul Baldo este o alegere excelentă pentru risotto, paella și pilafs turcesc.

E. Cal riso: Acesta este un orez cu bob mediu. Odată gătit, devine ușor moale și lipicios, făc ndu-l ideal pentru m ncăruri n care boabele trebuie să reziste, cum ar fi sushi, supe sau salate. Orezul Calrose are, de asemenea, o aromă foarte bl ndă, ceea ce nseamnă că poate absorbi cu ușurință orice ingrediente ndrăznețe, cum ar fi ierburi și condimente.

F. Maratelli: Orezul Maratelli este un soi care a fost selectat n mod natural din c mpurile Asigliano Vercellese din nord-vestul Italiei. Este un soi cu coacere timpurie și face parte din grupul de orez "semi-fin".


Product Details
ISBN: 9781837626380
ISBN-10: 1837626383
Publisher: Mirabela PĂlici
Publication Date: September 12th, 2022
Pages: 336
Language: Romanian